Alla trycksaker – ett tryckeri

Som företagare har man inga begränsade arbetstider men däremot begränsat med tid och resurser. Att åstadkomma reklam för verksamheten och information är helt nödvändigt men var finns tiden?

Ett företags framgång är nära länkat till dess synlighet. Syns du inte så finns du inte, brutalt men enkelt och sant. De allra flesta företag har dessutom behov av trycksaker. Beroende på din verksamhet kan det handla om butiksmaterial, förpackningar eller mässmaterial. Det tryckta ordet och det klara budskap det sänder blir aldrig omodernt. Formerna och medierna ändras men det kommer alltid att vara väsentligt att berätta vem man är och vad man gör.
Ganska få företag har egna resurser avsatta till detta men behovet finns ändå där. Att leja bort tjänsten till proffsen är det smartaste du kan göra.

Ett professionellt engagemang

Ett inspirerande samarbete kräver naturligtvis en insats från alla deltagare. Som företagare kan man sällan bara ringa och säga “gör reklam” eller “skaffa trycksaker” och sedan förvänta sig ett resultat som man blir helt belåten med. Det med all rätt. Ett professionellt tryckeri behöver din kommunikation för att på rätt sätt kunna förstå vad du vill ha gjort. Har du en restaurang och vill trycka matsedlar? Har du en butik där du säljer elektronik eller heminredning?

Alla har olika behov och sina egna idéer om vad som är snyggt och vad som fungerar. Om du vill beställa matsedlar vill du kanske ha en logga på pappret – eller enbart en slät vit yta med rätter och priser. Hur mycket utrymme ger alternativen för utökade menyer och ändrade priser? Butiker har också olika inriktningar. Säljer du presenter behöver du utan tvivel presentkartonger och snygga omslagspapper förutom skyltar med information om produkterna. Elektronik slås sällan in i silkespapper och får fina rosetter runt kartongen men behöver instruktioner och innehållsförteckningar på begriplig svenska. Så prata med ditt tryckeri, för allas skull.

Korrekt stavning och rätt åtgärder hela vägen

Det snyggaste upplägget och den smartaste idén kan sluta i en viss munterhet hos kunderna om stavning och layout inte ser bra ut. Det är alltså viktigt att finna rätt leverantör för allt ditt tryckta material. Vad anser du krävs för att ett tryckeri ska vara rätt för dig? De flesta svarar på den frågan med två ord, och de orden är erfarenhet och kapacitet. Erfarenhet gör att ditt tryckeri kan föreslå bra lösningar som fungerar. Kapacitet gör att du slipper vänta orimligt länge på ditt material.