Branscher att söka jobb inom i Stockholm

Stockholm är Sveriges största stad. Följaktligen finns här det största utbudet av butiker, hotell, tjänster, restauranger, barer och caféer. Därtill är Stockholm en het plats för många IT-företag att etablera i sig. Antalet branscher som finns att söka jobb inom i Stockholm är många. Vissa kräver utbildning och mycket erfarenhet, medan andra jobb är lättare att börja på utan att tidigare haft en fot inne.

Restaurangbranschen

Med högkonjunktur och sänkt krogmoms har restaurangscenen i Stockholm, och i stora delar av övriga landet för den delen, formligen exploderat. I Stockholm har stadsdelar och förorter som tidigare inte varit särskilt restaurangtäta nu kommit att få flertalet högklassiga matställen.

Med den expansion som restaurangbranschen ser i Stockholm för tillfället söks det också personal som kan hantera kunder, mat och egentligen allt som har med att driva en restaurang eller ett café att göra. Den som är kock och som har både utbildning och erfarenhet kan med största sannolikhet hitta ett jobb i huvudstaden – detta utan större svårigheter. Därtill finns ofta öppningar för barnissar och servitörer på många krogar.

Osäker på bransch? Välj ett bemanningsföretag

Något som har hjälpt många att få en fot in i arbetslivet är att gå genom ett bemanningsföretag. På så vis kan du jobba med bemanningsföretagets olika kunder, vilket innebär att du kommer få arbeta varierande. Ena dagen kan du till exempel jobba i reception, medan du den andra dagen kan arbeta med administration på något annat sätt. Ett bemanningsföretag innebär en snabb väg in i arbetslivet och en omväxlande vardag.

Vården

Det råder brist på vårdpersonal i princip hela landet och så även i Stockholm. Den som söker ett jobb i huvudstaden kan med fördel söka sig till något vårdyrke. Vissa jobb i vården kräver givetvis lång utbildning, men inom yrken som personlig assistent, boendestödjare eller vårdbiträde kan även arbetssökande utan varken erfarenhet eller utbildning hitta ett jobb. Snarare är det sociala förmågor det ställs krav på. Ett arbete inom vården är överlag ett socialt jobb där du ofta har mycket kontakt med både patienter, kollegor och administratörer.

Byggbranschen

Även i byggbranschen råder det brist på personal i nästan hela landet. Stockholm utmärker sig som en växande stad där det byggs särskilt mycket. Det här, kombinerat med det faktum att byggkonjunkturen är väldigt stark för tillfället, gör att det finns fler arbetstillfällen än vad det finns arbetstagare. Arbetsgivare runt om i landet rapporterar om att de inte kan hitta personal att fylla de platser som de behöver hitta personal att ta. Söker du jobb genom ett bemanningsföretag eller någon av de andra branscher som listas i den här artikeln, har du goda möjligheter att hitta ett arbete i Stockholm förhållandevis snabbt.