Ett lugnare liv med en ekonomisk plan för er BRF

Tycker ni att er BRF går bra, men ni känner ändå inte att ni har riktig koll på framtiden och vad som då ska komma? Då kan det vara en ekonomisk plan som fattas och det är lätt att få ordning på.

Det är inte kul att vakna med andan i halsen, för att du inte har råd med en viktig renovering eller reparation. Så är det också ifall ni har en BRF. Därför är det mycket viktigt att ni satsar på en ekonomisk plan för er BRF. En plan där ni listar upp allt som kan komma att hända och allt som ni redan vet ska hända. Som underhåll, renoveringar och liknande. I den ekonomiska planen ska ni ta med hur mycket som kommer in på kontot och hur mycket som kommer behövas för att ni ska ha en välmående och bra förening. Inget konstigt, eller hur?

Ekonomisk plan för alla eventualiteter

Till skillnad mot en privatekonomi så är ekonomin i en BRF oftast fast. I alla fall när det gäller pengarna som kommer in. Visst kan ni höja avgifterna, och ibland är det ändå något som måste göras för att hänga med, men medlemmarna brukar inte uppskatta det. Därför är det bra ifall ni kan klara er så långt som möjligt med de avgifter som trillar in varje månad. Tänk bara på, i planeringen, att det alltid kan hända något som ni inte hade räknat med skulle hända.