Eventbyrå – Vad gör de egentligen?

Om din arbetsplats ska åka iväg på konferens kommer sannolikt även ett företagsevent bokas in. Det kan vara allt från att alla går på teater tillsammans till en femkamp. En stund för humor, gemenskap och skratt. En stund för gemenskap och teambuildning. Det kan bokas av företaget själva – eller via en eventbyrå. Några exempel på företagsevent som en eventbyrå kan anordna är följande. Exempel tagna från ett företag i Stockholm. 

Mataktiviteter

Att äta mat tillsammans är ett sätt att umgås. Men att laga maten tillsammans skapar en ännu bättre gemenskap. I Stockholm kan man exempelvis ha matlagningskurs med en professionell kock som låter er skapa en trerättersmiddag innan ni själva serverar kollegorna vid borden. Ett företagsevent som därmed både har en upplevelse, en middag och stor gemenskap i ett och samma paket. 

Andra mataktiviteter är vinprovningar, ölprovningar eller chokladprovningar. Inom detta segment finns även provningar av olika slags mat så som veganmat, thaimat osv. 

Teambuildning

Är målet med ert företagsevent primärt att skapa gemenskap och knyta gruppen samman? Då bör ett företagsevent bokas med denna inriktning. En eventbyrå kan skapa femkamper eller andra tävlingar som passar helt efter deltagarnas intresse och kunskapsnivå. Här kan man även beskriva antal deltagare, intressen, ålder och annat som kan vara avgörande för val av aktivitet. 

Just femkamp visar styrkan i hur ett eventföretag jobbar. Som företagare kan man ringa och boka en femkamp på flera ställen i Stockholm men detta är då oftast färdiga paket och inte helt individanpassat. Ett eventföretag har däremot mer kontakter och möjligheten att skapa unika event. De kan hyra in produkter eller företagstjänster som gör att de kan utföra eventet nästan var som helst. 

Sommarfest – Julfest

De flesta företag bokar ett julbord för sina anställda. Men varför inte ta det ett steg till och göra en hel företagsfest. Detta är en punkt som eventföretag arbetar med att ordna. De kan därmed boka allt från hotell för deltagarna till lokal för festen, underhållning och mat. Allt serverat på ett fat för kunden. 

I detta exempel, med eventföretaget i Stockholm, valde de att erbjuda festen ute i Stockholms skärgård med mäktig omgivning och närhet till naturen. Men självklart kan en företagsfest anordnas mitt i centrala stadskärnan likväl som på landsbygden. Även här är det besökarnas intresse och behov som styr. 

Många eventföretag har färdiga festpaket vilket gör det enkelt att se vad det kommer att kosta. Det kan exempelvis innebära att priset är 800 kr per person och att det då minst måste vara 20 personer på detta företagsevent. Enkelt att räkna ut kostnaden och beräkna hur festen därmed kan ordnas. Här kan du läsa mer om hur du kan arrangera företagsevent i Stockholm.