Så kan du få råd med dyr badrumsrenovering

Att renovera badrum kan bli ganska så kostsamt. Hur mycket allt kommer att kosta beror på hur du går till väga när du väljer att renovera badrummet. Är du duktig hantverkare själv, och kan göra mycket på egen hand, såsom kakla badrummet, eller installera egen inredning i badrummet kan du få ner kostnaderna för badrumsrenoveringen. Väljer du till exempel att återanvända det byggmaterial som du redan har i badrummet och vill förnya endast väggar och golv, men monterar in samma inredning som förut, kan du också då få ner kostnaderna för badrumsrenoveringen, om du vill det.

Så gör du om du vill låna till badrumsrenoveringen

Om du vill ha helt nya material och inredning i din badrumsrenovering kan du ta lån, om du inte har sparade medel att ta av. Antingen kan du be att få utöka ditt bostadslån som du kanske tog när du köpte bostaden eller villan, eller så kan du ansöka om något lån i någon annan bank eller låneinstitut. Oftast blir man beviljad lån om låneinstitutet får bostaden som lösen för lånet. Om du inte skulle vilja belåna bostaden, skulle du kunna ansöka om ett lån med en borgensman. Då är det lättare att få lån, om någon är villig att gå i borgen för dig och garantera att lånet betalas tillbaka.

Se till att inte ha någon anmärkning

Att inte ha någon betalningsanmärkning underlättar också. Om du vill kunna ta lån är det viktigaste som du kan göra, är att se till så att du inte har någon betalningsanmärkning över huvudtaget. Har du någon betalningsanmärkning, vill inte låneinstituten ge dig lån. Visserligen finns det oseriösa aktörer på marknaden som är villiga att ge dig lån, trots betalningsanmärkningar, men de brukar ta skyhöga räntor på upp till 500 procent i räntor, vilket vi absolut avråder från att tacka ja till.

Be att få en avbetalningsplan

Du kan be att få betala på avbetalningar. Många hantverkare har mycket bra finansieringsplaner för kunder som inte kan betala allt på en gång. Här kan du läsa mer om hantverkare som utför badrumsrenoveringar i Stockholm på: https://www.lisana.se.