Så slipper restauranger problem med avlopp

Många restaurangkök upplever med jämna mellanrum att rören och avloppet inte fungerar som det ska. Ett restaurangkök som inte fungerar, är ett stor problem. Det är som om fabriken inte fick elektricitet när det ska producera de produkter som sedan ska säljas. Ett restaurangkök är ju restaurangens fabrik som ska laga maten som gästerna i restaurangen ska beställa maten. Det är av allra största vikt att köket fungerar som det ska.

Om avloppet inte fungerar

Det är av största vikt att avloppet på en restaurang fungera som det ska. Här lagar man maten, och sköljer grönsakerna, behöver vatten till kokning av grönsaker, kött, och pasta och ris. Seden behöver man hälla av vattnet. När gästerna har ätit klart, behöver köket sedan diska, både grytor, stekpannor och tallrikar och bestick som gästerna har använt. Om man inte ser upp med disken, med tanke på allt det fett som det blir när man lagar restaurangmat (fett gör ju maten godare) kan fettet åka ut i avloppet.

Fett i rören täpper till dem

Om man får fett i rören, åker det inte ut, som de flesta önskar sig. Det lägger sig i stället inuti rören. Vill det sig riktigt illa, kan fettet stoppa upp det övriga avloppsvattnet och ser till att matrester fastnar inuti rören. Även om man har avloppsrensare, kommer man inte åt fettet som har lagt sig långt nere i rören. Då är det bättre att skaffa sig en fettavskiljare som separerar fettet från det övriga avloppsvattnet. Man leder då ner allt smutsvatten ner i fettavskiljaren som ser till att fettet separeras från smutsvattnet och släpper ut vattnet, men ser till att fettet stannar kvar i fettavskiljaren. Den tömmer man sedan med jämna mellanrum.

Med fettavskiljare sparar restaurangerna pengar

Med en fettavskiljare kan restaurangerna spara stora kostnader som annars skulle läggas på dyra reparationer av restaurangkökets avlopp. Det är dyrt att byta ut rör som har täppts till. Med en fettavskiljare kan restaurangerna spara pengar som annars skulle ha gått till både stambyten, relining och stamspolningar. Då kan de i stället lägga pengar på personalen som ser till att gästerna trivs, att maten blir bättre och på en inredning som lockar ännu fler gäster.