Hur får jag jobb på en redovisningsbyrå i Göteborg?

Att jobba på en redovisningsbyrå innebär till stor del att man sköter om bokföringen och övriga ekonomiska frågor till andra företag. Jobbar du på en redovisningsbyrå i Göteborg så innebär detta alltså att du får sköta om bokföringen till olika branscher som exempelvis snickare, rörmokare, målare eller butiksinnehavare. Det är alltså ett spännande jobb som innebär att man får hantera både stora och liet mindre summor – beroende naturligtvis på vilken redovisningsbyrå man själv arbetar på och vilka företag som är bundna till denne. En större redovisningsbyrå i Göteborg kanske riktar in sig mer på de större företagen medan en mindre i första hand jobbar just med mindre företag. Det går alltså lite hand i hand, rent storleksmässigt då det handlar om en redovisningsbyrå kontra sina uppdragsgivare i Göteborg.

För att jobba på en redovisningsbyrå så krävs det dock naturligtvis att man är utbildad inom området – det handlar ju trots allt att du sköter om andra personers och företags ekonomi och därför måste man ju vara behörig. En utbildning inom ekonomi på universitetsnivå eller högskola är alltså därför ett krav och man ser till Göteborg så räcker i vissa fall inte ens det för att få jobba på en redovisningsbyrå – detta naturligtvis beroende på vilken byrå  man söker jobb på. Det finns ju nämligen ett väldigt stort urval då det gäller just en redovisningsbyrå som arbetsplats i Göteborg och här kan man alltså – trots sämre utbildning och betyg – ändå lyckas få jobb.

Naturligtvis får du då kanske nöja dig med saker som sämre lön, mindre uppdrag och dessutom tråkigare sådana – men då jobbar du ju ofta på en redovisningsbyrå som riktar in sig på just sådana uppdrag och det är kanske där man får börja. Erfarenhet är alltid bra att skaffa sig och på så sätt kan man också genom denna dels känna sig för inom yrket och också dels avancera till en lite större redovisningsbyrå – om man nu visat sig ha en fallenhet för yrket vill säga.

Utbildning och erfarenhet ger bra jobb på en redovisningsbyrå i Göteborg

Det finns ju nämligen exempel på där saker som social kompetens, kundbemötande och flitighet har gått före utbildning och betyg och detta innebär att man allstå – trost lite sämre examen – ändå kan få jobb på en större redovisningsbyrå i Göteborg. Hur mycket man sedan tjänar ju även på vilken sorts befattning man har på företaget i fråga, men så är det ju överallt. En chef tjänar mer än en vanlig ekonom och en ekonom tjänar ju bättre än en städerska – på så sätt skiljer sig alltså inte en naturlig hieraki sig årt på en redovisningsbyrå mot något annat företag som helst.

Dock så påverkar ju, som sagt, utbildning och erfarenhet den lön man i slutändan får och man ska även veta att man som arbetande på en redovisningsbyrå generellt sätt har en bra lön och detta oavsett egentligen vilken befattning man har. Man tjänar mer än tillräckligt och detta egentligen vilken storlek eller var i Göteborg denna redovisningsbyrå är belägen.