Kan jag få jobb på en flyttfirma i Stockholm?

För att få arbeta på en flyttfirma krävs inga akademiska kunskaper utan det handlar mest om hur du är som person, hur flitig och hur noggrann du är. Det innebär nämligen en hel del packande, inslagning och sortering av de mindre saker som människor behöver hjälp med att flytta. Att arbeta på en flyttfirma ställer dock vissa fysiska krav på sig som person och detta är ju också väldigt naturligt om man tänker efter – yrket innebär ju till allra största del att man bär saker som är väldigt tunga som exempelvis matsalsgrupper, pianon, bokhyllor och olika vitvaror.

Lägger man dessutom till att dessa tunga lyft och detta bärande ofta sker från svårtillgängliga bostäder så förstår man att man måste vara ganska starka för att passa för ett jobb på en flyttfirma. Det kan alltså handla om att bära ett piano eller en flygel ifrån en lägenhet på sjunde våningen i centrala Stockholm där hissen är ur funktion och det ställer ju naturligtvis då vissa krav på den person som ska utföra jobbet.

Dessutom kan det också ställas krav på körkort för att få jobba på en flyttfirma och detta är ju också väldigt naturligt då avstånden mellan de bostäder man genomför jobb hos ofta ligger en bra bit ifrån varandra – dock ska man veta att man ofta arbetar i grupp och där det då kan räcka med att en person inom arbetslaget har körkort och att man i sådana fall ändå kan få jobb på en flyttfirma.

Fördelar med att arbeta på en flyttfirma i Stockholm

Det mesta går att lösa om man bara visar sig vara stark, noggrann och villig att jobba hårt. Att arbeta på en flyttfirma är ett fritt jobb där man får chansen att se stora delar av staden man arbetar i och om vi tar exempelvis Stockholm så kan det hända att du på morgonen får hjälpa till att flytta saker och möbler ur en lägenhet på Södermalm för att sedan under eftermiddagen packa upp och bära samma saker till kundens nya bostad ute i Nacka. På så sätt skaffar man sig en bra bild över Stockholm och detta medför att man därför som anställd på en flyttfirma i Stockholm också skaffar sig en lokalkännedom som inte många andra yrken kan skylta med.

Det man ska vara medveten om då man söker jobb på en flyttfirma är att det är en väldigt grabbig miljö som nästan uteslutande innehåller män och detta har sin naturliga förklaring i just den fysiska delen av yrket som inte attraherar kvinnor på samma sätt. Detta är synd då just ett yrke inom en flyttfirma faktiskt skulle behöva och må bra av att ha fler kvinnliga anställda – detta främst då i Stockholm där flyttar sker regelbundet och där alla inte per definition innebär att man måste lyfta pianon eller andra tyngre möbler. En kvinna skulle alltså utan tvekan kunna göra ett lika gott jobb som en man på en flyttfirma i Stockholm och detta hoppas vi att alltfler företag inom flyttbranschen inom en snar framtid också inser. En blandning av kvinnor och män skapar de bästa arbetsmiljöerna – oavsett om det handlar om en flyttfirma i Stockholm eller ett kontor i Säffle.