Konkursansökan kan vara lösningen

En konkursansökan låter som det absoluta slutet – men behöver inte vara så. Med rätt och strukturerad hjälp kan en konkursansökan tvärtom vara lösningen.

Som företagare har man bättre tider och sämre tider. Väldigt många olika faktorer spelar in. Dels kan det vara det allmänna världsläget – som ett krig eller en pandemi – och dels kan det vara situationer som just ditt företag ställs inför. Det kan vara en storkund som plötsligt slutar betala sina fakturor.

Att anlita en konkursförvaltare för en konkursansökan är ett sätt att få grundlig koll på läget. Du får kompetent och engagerad hjälp att se över företagets situation och ekonomi i grunden och får förslag på de vettigaste åtgärderna. En åtgärd kan vara att försätta företaget i konkurs och ombilda det – för att på så sätt starta om från början.

Konkursansökan behöver inte vara för ditt eget företag

När du anlitar en konkursförvaltare för att ansöka om konkurs, behöver det inte vara ditt eget företag du önskar försätta i konkurs. I ett fall där en större kund slutat betala fakturor för att deras företag hamnat i ekonomiskt obestånd, vill du kunna kräva ut dina pengar på något sätt. När inte ens Kronofogden kan hjälpa dig kan du ansöka om att din kunds företag försätts i konkurs.

Med hjälp av en konkursförvaltare kan en konkursansökan lämnas in till tingsrätten som sedan gör en bedömning kring det. Med en dom därifrån kan du sedan ställa dina krav på konkursboet och få hela eller delar av summan.