Maskiner för dig inom städbranschen

Arbetar du inom städbranschen? Det är ingen dum idé att satsa resurser och arbeta inom den branschen. Alla behöver få det städat, vare sig det handlar om ett kontor, en affär eller någon annan allmän lokal där det går många människor. Driver man till exempel en affär, inger det ingen respekt för kunderna om den är smutsig. Särskilt livsmedelsaffärer måste hålla affären ren för att människor ska vilja handla mat där. Här går vi igenom olika slags sopmaskiner som man kan behöva för olika delar av städning.

Sopmaskin för affärer och butiker

Arbetar du i en affär eller livsmedelsbutik kan det vara stora ytor som snabbt ska klaras av. Då går det inte att göra städningen för hand. Det skulle störa kunderna som kommer och går i affären. Sådant vill oftast butiksägaren ska ske innan kunderna väller in på morgonen. I stället för att en städning av de ytorna ska ta hela eller halva dagen kan samma arbete med samma resultat ske på endast 15-20 minuter med rätt sorts sopmaskin. Då arbetar man med en sopmaskin som både suger in damm och samtidigt rengör golvet med vatten och en sopborste. Antingen leder du sopmaskinen framför dig eller så är den så stor att du sitter och styr den med en ratt, som en mini-bil.

Mattvätt för hotell och restauranger

Arbetar man däremot på ett hotell eller matsal, kan de vilja inreda med stora mattor som bjuder in till att sitta länge i matsalen eller i hotellobbyn. Då behöver du en sopmaskin som tvättar mattorna, antingen varje vecka eller varannan, beroende på hur smutsiga de blir och hur mycket de slits. Ofta har de stora hotellen stora mattor vid entrén som behöver vara felfria och rena.

Sopmaskin för utomhusbruk

Arbetar man i stället utomhus, behöver man stora och robusta sopmaskiner som effektivt sopar rent stora ytor, som innergårdar, gator eller gångbanor. Då behöver du en sådan sopmaskin som tar grova ytor och som kan göra rent, både sådana som enbart sopar gatorna rena från sand och smuts, eller sådana som rengöra med vatten. Det finns hela sopbilar som rengöra långa avstånd men det finns även sopbilar för mindre ytor men som effektivt tar bort all smuts. Ibland kan det vara bättre att bara hyra maskinerna och slipper då lägga ut för inköp. I stället drar du av avgifterna för sopmaskinerna som en månatlig utgift. Det är ofta skattemässigt bättre för ditt företag. Anlita då en uthyrningsfirma som också erbjuder service på sopmaskinerna så slipper du oroa dig för det.