Så kan det vara att satsa på fönsterhantverk i Umeå

Det är populärt med fönster, och stora ska de vara numera. De är gjorda i mycket tjockare fönsterglas, till och med, med sådant fönsterglas som inte ändras även som det utsätts för påverkan av någon inbrottstjuv in spe. De splittras alltså inte, vilket gör det omöjligt för någon att ta sig in den vägen.

Vill du ha underhållsfria fönster?

Vill man ha underhållsfria fönster, kan man få det också. Då får man fönster antingen i PVC eller med aluminium. Det finns helgjutna plastfönster, eller kompositfönster. Det innebär att de är otroligt isolerade och skyddar mot fukten, drag och buller.

…eller fönster som har isolering?

Vill du ha fönster med ännu bättre isolering kan du skaffa Energifönster, som har tredubbla fönsterglas och ädelgas i mellanrummet mellan fönsterglasen för att verkligen täppa till och isolera fönster. Med sådan speciella Energifönster kan du till och med sänka kostnaderna som du har för uppvärmningen av inomhus. Även om de kostar mer, lönar det sig i längden att installera sådana fönster.

Du kan få nästan självtvättande fönster

Tycker du det är besvärligt att tvätta fönster, kan du skaffa dig (nästan) självtvättande fönster. Då har de en yta på utsidan där smutsen inte fastnar lika lätt och skulle de bli smutsiga faller det av när det regnar. Mycket bra fönster för den som bor i storstaden med mycket avgaser. Insidan behöver däremot tvättas i samma omfattning som förut.

…eller skaffa solskyddande fönster

De flesta fönster som håller någorlunda kvalitet har dessutom UV-skydd. Men vill du ha ännu starkare skydd för fönster mot solen, kan man skaffa sig solskyddande fönster. De fungerar nästan som solglasögon som mörknar ju ljusare det blir. Det kan vara läge att skaffa sådana om det är sol mycket under en viss period och det blir för varmt inomhus.

I kalla klimat vill man ha isolerade fönster

Bor man i norra Sverige vill man ha isolerande fönster mot utomhuskylan. Här ser vi gärna till miljöaspekten när det både kommer till hur fönster tillverkas, och hur mycket energi som går åt att hålla inomhusvärmen inne och inte ha den sipprande ut genom fönster. Ungefär en tredjedel av värmen sägs sippra ut genom de ventiler som vi har i våra hus. I Umeå har du till exempel ett 50-tal fönsterleverantörer att välja mellan. Välj då någon som har Energifönster, som kan sänka dina kostnader. Har du en villa är det ju just uppvärmningen som är den största kostnaden. Läs mer om sådana här: http://www.fönsterumeå.se.