Utbilda dig till takläggare

Att söka sig in på arbetsmarknaden kan i dagsläget vara väldigt svårt då även de enklaste jobb allt som oftast kräver att man har någon typ av utbildning i bagaget. Speciellt svårt blir det därför för de personer som kanske saknar de nödvändiga verktygen för att kunna fortsätta studera – av olika anledningar; skoltrötthet, brist på motivation eller av det enkla skäl att man kanske inte är lagd åt det teoretiska hållet. Alla är vi olika och tack och lov finns det här även utbildningar som inte enbart fokuserar på att eleverna har närvaro vid skolbänken – de praktiska yrkena finns fortfarande kvar och det är just deras utbildningar som man ska försöka sig in på om man är lagd åt det mer händiga hållet.

Det finns nämligen goda chanser till sysselsättning inom byggsektorn och detta är något som även ser ut att hålla i sig i framtiden. Snickare, rörmokare, takläggare eller armerare spelar ingen roll – de allra flesta områden är i behov av arbetskraft och om vi speciellt här ser till ett av ovan nämnda yrken så sticker det ut lite mer, nämligen takläggare.

Just takläggare har nämligen drabbats av det klassiska timglaset – det vill säga; man har inom det yrket haft en stor generation arbetare som under en längre tid jobbat men som nu närmar sig pensionen med stormsteg. Detta samtidigt som allt färre personer under denna period utbildat sig till takläggare och det här har gjort att branschen står inför en väldigt intressant period.

Då generationen vi nämnde ovan de facto går i pension så kommer det att skapas extremt många arbetstillfällen och det är detta man ska ha i åtanke som ung person inför ett vägskäl i livet. Det vill säga; vad ska jag bli när jag blir stor?

För- och nackdelar med yrket

Om vi listar några fördelar med just takläggare och detta yrke så kan man direkt säga att det är relativt välbetalt om man jämför med andra yrken inom hantverks- och byggnadsbranschen. Vidare så kan man säga att takläggare – generellt sett – ofta nämner friheten som en stor del av yrkets fördelar. Med detta menat; man får som takläggare vara ute, man får jobba med olika typer av takmodeller och man får lära sig att hantera en massa olika material.