Anlita hantverkare som fastighetsförvaltare

Har man en ekonomisk förening, som en bostadsrättsförening (BRF) är, eller har ett företag, kan man anlita en fastighetsförvaltare som tar hand om den egna fastigheten. Man behöver en fastighetsförvaltare som tar hand om underhållet, som reparerar det som går sönder och som kan hjälpa till med allt som har med fastigheten att göra. Därför är det en god idé att anlita ett företag som bebstår av hantverkare, som är experter på VVS, elektriker och snickare som kan utföra alla slags underhållsarbete och som tar ansvar för underhållet av fastigheten.

Viktigt vid hög hyra att vara en god hyresvärd

Gör man så har man alltid tillgång till en hantverkare som kan måla husfasaden, byta ut lister, renovera fönster, åtgärda rör som läcker eller som kan dra om elledningar. Vi tycker att det låter som en ekonomisk och praktisk lösning för den fastighet som man äger. Att vara en god hyresvärd är särskilt viktigt om man tar en bra hyra i anspråk. Jämför kostnaderna för att varje gång anlita olika hantverkare för underhållet av fasaden, av VVS-arbeten, av badrumsrenovering och jämför dem med att ha en stab som alltid kan utföra samtliga hantverkartjänster.

Stockholms fastigheter slits snabbt ut

Äger man en fastighet i Stockholm, bör man underhålla sin fastighet med jämna mellanrum. Ett hus slits snabbt ut, både in- som utvändigt. Har man en stab av hantverkare som kan rycka ut, vet man att man alltid har tillgång till de tjänsterna. Anlitar man till exempel ett helt företag som har tillgång till alla slags hantverkare, kan de alltid rycka in extra personal om det är så att man ska utföra ett större arbete under en längre tid.

Om ni är en BRF, eller ett företag som bor och arbetar i Stockholm kan vi rekommendera detta fastighetsförvaltningsföretaget. Läs mer om dem på fasadmålningstockholm.com. Då kan man få en totalentreprenad om man ska göra flera större renoveringsarbeten.

Viktiga kriterier när man väljer hantverkare

Rent allmänt när man ska välja hantverkare och vill slippa anlita ”arga snickaren” som kommer och skäller ut dem som fuskar, är att alltid kontrollera ett företags referenser. De säger väldigt mycket om hur företaget arbetar och hur de tänker. Har de gjort andra kunder nöjda, är det en indikation på att de är noggranna och lyhörda för vad deras kunder önskar sig. Ett annat viktigt kriterium är att de har egen ansvarsförsäkring som visar att de är medvetna om att allt kan hända – och tar ansvar för det.