Livsviktigt med geoteknisk undersökning

Är det någonting ni bör lägga ner tid, energi och pengar på innan ni ska bygga upp ett imperium så är det att göra en ordentlig geoteknisk undersökning.

Vad är en geoteknisk undersökning egentligen? Det innebär att marken som ni ska bygga på undersöks ordentligt. Då får ni reda på hur stor chansen är för ras, eller förändringar i jordskiktet. Ni kan också få bästa råd om vilken typ av byggmaterial som kommer att hålla bäst, hur djupt ni behöver gå och andra praktiska förslag.

Det är svårt att veta hur bra jorden och berget håller, bara genom att se på den. Ni måste gräva djupare, undersöka vidare. Det är där en expert inom geoteknik kommer in, för att se till så att alla regler följs, för er och andras säkerhet. En geotekniker kan också utföra en grundvattenundersökning, inmätning och pumpinstallation.

Geoteknisk undersökning med högteknologi

Det värsta som kan hända är ett misstag när det kommer till de geotekniska undersökningarna. I en del fall kan det resultera i att hela kvarter rasar. Ett väldigt känt exempel på en byggnad som inte byggdes på rätt grund är det lutande tornet i Pisa. Det drar visserligen till sig ordentligt med uppmärksamhet, men det är inte praktiskt.

Så ni som planerar att bygga, oavsett om det gäller stora eller små projekt, bör höra av er till en geotekniker först. Det behöver inte ta extra lång tid. Med högteknologisk utrustning kommer ni att ha resultaten i realtid på kontoret. Så tveka inte. Rädda liv och spara tid med en geoteknisk undersökning.