Rörmokare vill att du stänger av vattnet ASAP vid läcka i Stockholm

Rörmokare i Stockholm har sett allt. De behöver inte titta på en sprutande vattenläcka. Stäng av vattnet direkt om du kan, röris kommer hitta problemet ändå.

Tjall med rören? Då är det dags att ringa rörmokaren. Om det är mycket bråttom kan det vara läge att ringa en som har jour. Till exempel om ett rör har sprungit läck och du står med vatten över halva källaren. Glöm då inte att fråga rörmokaren hur du stänger av vattnet, när du ändå har honom i luren.

Ju tidigare du kan få stopp på läckan, desto bättre. Det finns ingen anledning att visa upp det sprutande röret för rörmokaren, om du har möjlighet att stänga av vattnet innan han eller hon kommer. Hen kommer inte ifrågasätta dig när du beskriver hur situationen såg ut när du upptäckte den.

Rörmokare i Stockholm har sett allt

Den som arbetar som rörmokare i Stockholm har sett en hel del. Framför allt i stadens villor. Du som har råkat ut för en läcka har därför ingen anledning att skämmas. Det kommer definitivt finnas någon som drabbats av en större läcka än du, och ibland på de allra märkligaste sätt. En professionell rörmokare bedömer visserligen skicket på folks rör. Men hen dömer inte.

Det är nämligen inte så lätt att hålla koll på att alla stammar och rör är i gott skick när man köper hus. Och det är dessutom lätt att åren går utan att man tänker så mycket på det. Helt plötsligt har man kanske ägt huset i 40 år utan att gjort något åt stammarna. Då är det inte konstigt att det springer läck, men det är heller inte konstigt att man missbedömt renoveringsbehovet.