Vad innebär flyttstädning i Stockholm?

Det är obligatoriskt att städa för den som flyttar ifrån en lägenhet eller hus. Därför är det en briljant idé att anlita en firma för flyttstädning i Stockholm.

Flyttstädning är inte att jämföra med en vanlig veckostädning eller ens en riktig höstrengöring. Vid en flytt ska de personer som flyttar in i ditt gamla boende kunna komma på plats utan att först ta itu med en flottig ugn eller en toalett med bajsränder. Precis så ren som du själv vill att din nya bostad ska vara då du flyttar in.

Plikten att flyttstäda gäller alla. Vare sig du flyttar från en hyreslägenhet, en bostadsrätt eller ett hus ska bostaden vara ren. Det får inte finnas kvar en massa skräp och alla utrymmen ska vara genomgångna. Fönster ska också de vara rengjorda och självklart ska golven dammsugas och torkas.

Flyttstädning är värt att lämna till en firma

En flyttstädning innebär också att kyl och frys ska städas, garderober och hyllor torkas, allt badrumsporslin ska skina samt element, lister och kontakter ska torkas av. Är inte städningen tillräckligt bra gjord och godkänd av hyresvärd eller ny ägare så kan du behöva göra om allt och kanske också slå av på priset om det handlar om ett bostadsköp.

Att avtala med en bra städfirma ger en prisvärd flyttstäd i Stockholm. Förmodligen har du fullt upp med annat ändå. Det är naturligt att man önskar fokusera på sitt nya boende snarare än att ligga och skura sitt gamla badrumsgolv med tandborste. Lämna det till proffsen.